POZOSTAŁA DZIAŁALNOŚĆ ROZRYWKOWA I REKREACYJNA
POZOSTAŁA USŁUGOWA DZIAŁALNOŚĆ GASTRONOMICZNA
PRZYGOTOWYWANIE I DOSTARCZANIE ŻYWNOŚCI DLA ODBIORCÓW ZEWNĘTRZNYCH (KATERING)
RUCHOME PLACÓWKI GASTRONOMICZNE
RESTAURACJE I INNE STAŁE PLACÓWKI GASTRONOMICZNE
POZOSTAŁA SPRZEDAŻ DETALICZNA PROWADZONA POZA SIECIĄ SKLEPOWĄ, STRAGANAMI I TARGOWISKAMI
SPRZEDAŻ DETALICZNA POZOSTAŁEJ ŻYWNOŚCI PROWADZONA W WYSPECJALIZOWANYCH SKLEPACH
SPRZEDAŻ DETALICZNA WYROBÓW TYTONIOWYCH PROWADZONA W WYSPECJALIZOWANYCH SKLEPACH
SPRZEDAŻ DETALICZNA NAPOJÓW ALKOHOLOWYCH I BEZALKOHOLOWYCH PROWADZONA W WYSPECJALIZOWANYCH SKLEPACH
SPRZEDAŻ DETALICZNA PIECZYWA, CIAST, WYROBÓW CIASTKARSKICH I CUKIERNICZYCH PROWADZONA W WYSPECJALIZOWANYCH SKLEPACH
SPRZEDAŻ DETALICZNA RYB, SKORUPIAKÓW I MIĘCZAKÓW PROWADZONA W WYSPECJALIZOWANYCH SKLEPACH
SPRZEDAŻ HURTOWA HERBATY, KAWY, KAKAO I PRZYPRAW
SPRZEDAŻ HURTOWA CUKRU, CZEKOLADY, WYROBÓW CUKIERNICZYCH I PIEKARSKICH
SPRZEDAŻ HURTOWA WYROBÓW TYTONIOWYCH
SPRZEDAŻ HURTOWA NAPOJÓW BEZALKOHOLOWYCH
SPRZEDAŻ HURTOWA NAPOJÓW ALKOHOLOWYCH
SPRZEDAŻ HURTOWA MLEKA, WYROBÓW MLECZARSKICH, JAJ, OLEJÓW I TŁUSZCZÓW JADALNYCH
SPRZEDAŻ HURTOWA MIĘSA I WYROBÓW Z MIĘSA
SPRZEDAŻ HURTOWA OWOCÓW I WARZYW
PRODUKCJA NAPOJÓW BEZALKOHOLOWYCH; PRODUKCJA WÓD MINERALNYCH I POZOSTAŁYCH WÓD BUTELKOWANYCH
PRODUKCJA POZOSTAŁYCH NIEDESTYLOWANYCH NAPOJÓW FERMENTOWANYCH
PRODUKCJA CYDRU I POZOSTAŁYCH WIN OWOCOWYCH
DESTYLOWANIE, REKTYFIKOWANIE I MIESZANIE ALKOHOLI
PRODUKCJA POZOSTAŁYCH ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH, GDZIE INDZIEJ NIESKLASYFIKOWANA
PRODUKCJA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH HOMOGENIZOWANYCH I ŻYWNOŚCI DIETETYCZNEJ
WYTWARZANIE GOTOWYCH POSIŁKÓW I DAŃ
PRZETWÓRSTWO HERBATY I KAWY
PRODUKCJA KAKAO, CZEKOLADY I WYROBÓW CUKIERNICZYCH
PRODUKCJA MAKARONÓW, KLUSEK, KUSKUSU I PODOBNYCH WYROBÓW MĄCZNYCH
PRODUKCJA SUCHARÓW I HERBATNIKÓW; PRODUKCJA KONSERWOWANYCH WYROBÓW CIASTKARSKICH I CIASTEK
PRODUKCJA PIECZYWA; PRODUKCJA ŚWIEŻYCH WYROBÓW CIASTKARSKICH I CIASTEK
WYTWARZANIE SKROBI I WYROBÓW SKROBIOWYCH
WYTWARZANIE PRODUKTÓW PRZEMIAŁU ZBÓŻ
PRZETWÓRSTWO MLEKA I WYRÓB SERÓW
PRODUKCJA MARGARYNY I PODOBNYCH TŁUSZCZÓW JADALNYCH
PRODUKCJA OLEJÓW I POZOSTAŁYCH TŁUSZCZÓW PŁYNNYCH
POZOSTAŁE PRZETWARZANIE I KONSERWOWANIE OWOCÓW I WARZYW
PRODUKCJA SOKÓW Z OWOCÓW I WARZYW
PRZETWARZANIE I KONSERWOWANIE ZIEMNIAKÓW
PRZETWARZANIE I KONSERWOWANIE RYB, SKORUPIAKÓW I MIĘCZAKÓW
PRODUKCJA WYROBÓW Z MIĘSA, WŁĄCZAJĄC WYROBY Z MIĘSA DROBIOWEGO
PRZETWARZANIE I KONSERWOWANIE MIĘSA Z DROBIU
PRZETWARZANIE I KONSERWOWANIE MIĘSA, Z WYŁĄCZENIEM MIĘSA Z DROBIU